Utrustning

I HiFi-baren finns olika förstärkare och annan utrustning. Men där finns alltid ett par exemplar av ett par unika högtalare. Företaget bakom dessa är Lukase AB.

Men vi har även annan utrustning som är vanliga i en bra anläggning. Vi jobbar aktivt för att hitta riktiga pärlor, som kan presentera musiken på ett rättvist sätt. Fokus är kring balanserad utrustning, då detta ger bättre ljud och det är inte för inte, som proffs (typ i studiomiljö), alltid använder balanserade lösningar. Signal/brus förhållandet talar sitt tydliga språk.

Grundtipset är att alltid lägga mest pengar på bra högtalare och sedan undan för undan byta ut resten av ljudkedjan. Riktigt bra högtalare kan du behålla livet ut. Bra högtalare ger alltid bra ljud med alla förstärkare. Men oberoende på var man börjar sin prioritering, så är alla länkar lika viktiga för totalresultatet.

Bilden visar våra förförstärkare vi har inne just nu. Allt från enklaste passiva till mer aktiva och DAC enheter. Flera har inbyggda hörlursförstärkare dessutom. Alla är fullt balanserade.

  • Passivt försteg med bara volymkontroll
  • iFi Pro iCAN (omkopplingsbar transistor/rör, egen EQ, hörlur)
  • ADL Stratos (RIAA MM/MC, DAC, ADC, hörlur)
  • Harmony Design D90 (DAC, hörlur)