Filosofi

Ansvarsfull prissättning är målet. Det ska inte vara medvetet svindyrt, men priset har ändå en direkt relation till tillverkningskostnad och hög kvalitet kostar på ett eller annat sätt. En skälig vinstmarginal måste det alltid finnas hos varje företag och det gäller även oss.

Vår egen tillverkning (LUKASE.AUDIO), har vi självklart full kontroll på. Kvalité på alla komponenterna är viktigt, men vi vill inte sälja placeboprodukter.
Dock är det viktigt att välja enskilda komponenter för att de är bra och tillför något. Som exempel, vi använder bra kablar som innehåller OFC syrefri koppar, men det gör egentligen alla kopparkablar numera. Vi väljer i vissa fall guldpläterade kontakter för att de inte oxiderar och skapar dålig kontakt etc. Men detta innebär inte att vi ska debitera fantasipriser, som många andra gör.

Självklart måste vi ha en skälig affärsmarginal, men utan överpriser. Om det upplevs som dyrt, så beror det på att ingående komponenterna är valda för sin kvalité och att den totala prisbilden kryper uppåt.

Då vår egen fokus idag ligger på högtalare, så är kringutrustningen hämtad hos andra producenter. Här måste vi hålla nere antal producenter samt antal alternativa val.
Vi jobbar för att verkligen välja riktigt bra delar, som passar ihop och som gör att musiken låter naturligt bra.
Vi jobbar gärna med mindre producenter eller grossister, för att vi själva är små och det är alltid lättare att kommunicera plus att vi kan inte garantera stora försäljningsvolymer.

Grundtanken är att man kan byta ut delar i sin anläggning med tiden. Fast vi själva tycker nog att en riktigt bra högtalare håller många år och kanske nästan ett helt liv med sin användare. Ofta är tyvärr högtalaren den svagaste länken hos många, dock inte hos alla.

Jag lovar att jobba för att vi alltid ska leverera väl valda varor till vettiga priser samt att du som kund är nöjd

Lauri Pappinen